U bevindt zich hier

Osteopathie

Een goede start in het leven!

 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een filosofie, een wetenschap en een kunst:

Uitgangspunt van de filosofie is het concept van eenheid tussen structuur en functie bij gezondheid en ziekte.

De wetenschap omvat biologische, gedragsmatige, biochemische, fysieke en psychische kennis om gezondheid te verzekeren en/of te herstellen, zowel wat betreft herkenning, preventie en behandeling, als de verlichting van ziekte.

De kunst is, via deze wetenschappelijke kennis, het praktijkgericht toepassen van de filosofie in al haar dimensies en specialisaties.

De term ‘structuur’ is van toepassing op de lichaamsdelen. Elk lichaamsdeel beschikt immers over een specifieke structuur – zoals beenderen, gewrichten, spieren, pezen, organen of zenuwweefsel.
Een lichaam met een vorm is een structuur. De vorm van een lichaamsstructuur is uniek en typisch, zodat de functie ervan optimaal kan worden uitgevoerd. Zoals je kunt rollen met een bal en schuiven met een blokje, bepaalt de vorm of de structuur de functie. "Osteopathie beoogt het herstel van functieverlies."

ls de lichaamsstructuur door ziekte is aangetast, komt de functie in het gedrang. Krijgt de structuur een andere functie, dan verandert en vervormt de structuur. Net zoals de hoeken van een kubus afstompen als je hem rolt. Functie bepaalt dus ook de structuur.

Het functionele onevenwicht dat optreedt bij functieverlies kan langzamerhand structurele slijtage en veranderingen veroorzaken. Wie bijvoorbeeld rugpijn heeft, neemt vaak zijn toevlucht tot een pijnstillend medicijn, terwijl het pijnsignaal juist een waarschuwing is voor een verkeerd functiegebruik. Als dat enige tijd aanhoudt, kan het probleem overgaan in een structureel probleem, zoals een hernia.

 

Voor wie?

De osteopaat focust zich voornamelijk op osteopathie bij de zwangere vrouw voor, tijdens en na de zwangerschap:

  • ondersteuning tijdens vruchtbaarheidsbehandeling
  • doorbloeding en beweging organen in het kleine bekken
  • bandenpijn, blokkades en verhoogde spanning in het bekken, de buik en de rug
  • beweeglijkheid en comfort binnen de zwangerschap
  • ideale positie baby in de baarmoeder


Daarnaast specialiseert Alexia haar in het kaakgewricht en aangezichtsklachten.

 

Heeft U een specifieke klacht?

Check zeker de klachtenwijzer eens.
Beter dan ‘osteopaat Vlaanderen’ kan het niet uitgelegd worden.

 

Osteopaat Alexia Carpentier

Duur, prijs & terugbetaling

Een osteopathische behandeling duurt ongeveer 45 minuten en U betaald 60€ waarvan u 10€ (5 x per jaar) uw mutualiteit terugbetaald krijgt.