U bevindt zich hier

Alexia Carpentier

Alexia is een vrij sportief persoon. Krachttraining in een kleine groep, wintersport en paardrijden brengen haar energie & balans.

Vanaf jonge leeftijd is ze geïnteresseerd in het functioneren van het menselijk lichaam. Met grote ogen keek ze toe hoe haar papa onder handen werd genomen door de osteopaat. De wens en het verlangen om hier zelf mee verder te gaan werd toen al geprikkeld en doorheen haar jeugd verder aangewakkerd.

Na haar opleiding master in de Revalidatiewetenschappen & Kinesitherapie (Ugent), studeerde ze nog verder tot osteopaat (IAO Gent).

Kort na haar studies osteopathie, startte ze in 2015 samen met Lukas Vandromme, groepspraktijk Physio Xpo op in Kortrijk. Daarna werd ze gelukkige mama van een flinke dochter. Vanuit haar passie voor het "nieuwe leven", "het menselijk lichaam" en haar "eigen mama-ervaring" groeide haar interesse in het behandelen en begeleiden van de (toekomstige) zwangere vrouw: van voor de start tot na de bevalling.

Later kwam er nog een dochter én een zoontje bij. Het belang van osteopathie voor de zichzelf en de baby, en het effect van perinatale kinesitherapie mocht ze aan de lijve ondervinden.

Als mama maar ook als osteopaat/kinesitherapeut blijft ze up-to-date door het volgen van nieuwe cursussen en opleidingen met betrekking tot ‘mama’s en baby’s first check’, ‘kaakproblematiek’ en ‘ski/snowboardletsels’.

Haar passie & kennis deelt ze graag met haar patiënten. Ze is ervan overtuigd dat (ge)rust(stelling), advies en manuele behandeling de patiënt op weg zet naar gezondheid.